Mena Leila : Waarom ik begon met bellydance!

Mena Leila
Photo by Ron Hey

Als klein meisje kon ik de buikrol doen. Je kent die beweging wel, wat je bij Shakira ziet. Ik heb dat nooit als talent gezien, maar het bleef mij achtervolgen totdat ik de beste stap zette in mijn leven!

Dansen is bijna altijd een onderdeel van mijn leven geweest. Maar in de selectieklas van Scapino was weinig ruimte voor improvisatie en ik verloor, in de pubertijd, mijn interesse in ballet. Jaren later, toen ik kennis maakte met de buikdans, herinnerde ik mij weer hoe geboeid ik kon zijn door dans. Inmiddels was ik Master in de cultuur, organisatie en management en totaal niet van plan om van dans mijn beroep te maken. Maar op een dag werd ik gegrepen door een droombeeld…

Photo by Ron Hey

Wat als ik mijn passie en blijheid voor dans, kan overbrengen op anderen?

Ik besloot de stap te wagen en de dansdocentenopleiding te doen in Rotterdam. Als ik dansles kon geven, had ik een mogelijkheid mijn enthousiasme in te zetten voor iets positiefs. Ik zag om mij heen veel leuke vrouwen die totaal niet bewust waren van hun lichaam. Gebogen schouders, met een blik gericht op de grond. Ik besloot een artikel in de krant te plaatsen met de belofte dat mijn manier van lesgeven je zelfvertrouwen en dansplezier kan brengen…ik kreeg meer dan 100 aanmeldingen! Dat maakte mij heel gelukkig. Nu sta ik elke dag op met dans en ga ermee naar bed. Soms droom ik zelfs over dans! Elke keer daag ik mijn lichaam uit iets nieuws te brengen. Van een show in Paradiso tot een intiem concert met opera in een kerk. Buikdans is zo veelzijdig! 

De oriëntaalse dans is een dansstijl die in elk land anders is. Niet alleen de bewegingen, maar ook de kleding en muziek zijn divers. Het is authentiek, maar blijft ook in ontwikkeling door de mensen die het dansen. Ik heb een drive om mij te blijven ontwikkelen in dans en ik zoek vaak de grens op van uitputting. Tijdens mijn dansdocentenopleiding heb ik geleerd hoe je blessures kan voorkomen. Elke leerling geef ik daar iets van mee in mijn lessen. Maar voor mijzelf heb ik nooit geleerd om met mate te genieten. Ik kom meteen in beweging als ik dansmuziek hoor, misschien zit dat in mijn bloed. 

Bellydance
Photo by Sold by So

 In Arabische landen wordt de vrouw erkent als het begin van al het leven. Je kan haar koesteren, beschermen, verstoppen. Maar daarbij wordt vergeten dat er heel veel kracht zit in deze vrouwen. Ze hebben vurige ogen, zachte handen, krachtige heupen en zelfvertrouwen.  Goede basis om mee te dansen!

Mena Leila

Vrouwen die ik les geef zijn vaak op zoek naar vrouwelijkheid, gezelligheid, een zachte sport of hebben de ambitie om danseres te worden. Ik kan aan al deze wensen voldoen, omdat ik streef naar persoonlijke ontwikkeling en dansplezier.

Het gaat er niet om dat iedereen de buikrol doet zoals ik. Wel dat iedereen met een blos op het gezicht vrolijk de deur uit loopt.

Mena Leila

“Waarom lopen als je dansend door het leven kan gaan!”

3 gedachten over “Mena Leila : Waarom ik begon met bellydance!

 1. Lieve & prachtige Mena,

  Wat een bijzonder verhaal, ik hoop dat je nog velen mag inspireren en net zo te laten stralen zoals jij dat zo kan! ?

  Dansende groetjes terug!
  Liefs, Helena

 2. Lieve Mena,

  Boeiend om te lezen! Je bent een enthousiaste, sprankelende en inspirerende vrouw die de wereld heel veel mooier maakt.☀️

  Els

 3. Dank je wel mooie, stralende en blije vrouw, (en vriendin) dat je ons inspireert om dansend door het leven te gaan!???????

Reacties zijn gesloten.