Succesvol zijn begint bij succesvol denken!

Maaike van Weezenbeek, Huidtherapeut

Elke ondernemer wil succesvol zijn, maar hoe doe je dat? Ruim drie jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig ondernemer in de gezondheidszorg. Ik ben begonnen met een huidtherapie praktijk in Amstelveen. Het ondernemerschap brengt veel dingen met zich mee. Er gaat veel tijd en energie in zitten. Bovendien ben je continue bezig met het verbeteren van verschillende processen. In deze 24 uurs maatschappij zijn de verwachtingen van mensen hoog. Als ondernemer gelukkig en gezond blijven in je werk kan een uitdaging zijn. Dat is waar het bij Inspire Yourself om gaat. Het behouden van een positieve mindset, fris en creatief blijven.

Succesvol zijn begint bij succesvol denken!

Bij mijn praktijk, Huidzorg Amstelland, kun je terecht voor huid- oedeem- en lasertherapie. Een huidtherapeut is in het leven geroepen om huidaandoeningen te helpen verminderen. Wij doen er alles aan om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen. Patiënten kunnen van jong tot oud bij ons terecht met huidproblemen en wensen op het gebied van cosmetische verbeteringen. Het mooie van het vak ‘huidtherapie’  is dat wij als huidtherapeut zoveel kunnen bieden aan een ‘patiënt’ en hem/ haar met succes en veel tevredenheid kunnen helpen. Als huidtherapeut kun je echt iets voor mensen betekenen. Hierbij moet je echter extra waakzaam zijn voor het behoud van je eigen gezondheid. In het begin van mijn carrière merkte ik regelmatig dat mijn eigen gezondheid ondergeschikt raakte aan de patiënt, waardoor mijn motivatie en mijn creativiteit begonnen af te nemen.

De eerste stap naar het starten van een eigen praktijk was een uitdaging. Als eerste stap heb ik iedereen in mijn omgeving ingelicht over het feit dat ik voor mezelf wilde beginnen als huidtherapeut. Ik kreeg uit onverwachte hoek respons. Uiteindelijk is het mij gelukt om in contact te komen met een fysiotherapeut die op zoek was naar een samenwerkingsverband. Door stapsgewijs ieder stukje omzet te investeren in de praktijk heb ik mijn droom kunnen waarmaken. Op deze manier kon ik op een redelijk veilige manier mijn praktijk opbouwen en laten groeien. Iedere minuut van mijn tijd was ik bezig met het uitbreiden van mijn ideeën om nieuwe contacten te leggen met verwijzers en nieuwe patiënten te werven.

Succesvol zijn begint bij succesvol denken!

Mijn ervaring van de afgelopen jaren is dat je altijd je eigen agenda bepaald. Deze moet je dan ook zorgvuldig inplannen. Een 24 uurs economie bied mogelijkheden om lange werkdagen te maken, maar de tijd voor je bedrijf en voor jezelf moet in balans zijn.

Ga voor kwaliteit. We doen heel veel dingen eigenlijk maar half of te snel, waardoor vaak de doelstellingen voor de helft worden gerealiseerd. Doe daarom de dingen die je doet met volledige aandacht. Het gaat niet om kwantiteit, maar om kwaliteit.

Inventariseer je overtuigingen en maak deze positief. Bepaal voor jezelf je maximale werktijden. Ik heb destijds bijvoorbeeld extra hulp gezocht met een coach om te bepalen op welke vaste tijden ik wil eten en wat ik dan het beste kan eten. Bovendien zorg ik dat ik twee keer in de week op vaste momenten aan beweging doe. In mijn geval werkt pilates daarbij het beste. Dit zorgt voor zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning.

Succesvol zijn begint bij succesvol denken!

Werk met passie. Zorg dat je dingen doet vanuit persoonlijke drijfveren, vanuit willen. Daar waar je enthousiasme of passie inbrengt, komt dit ook weer naar je terug. Het handelen uit passie is een zeer belangrijk factor voor het hebben van succes.

Focus je aandacht op wat goed gaat. Bepaal voor jezelf waar je energie van krijgt en wat je extra energie kost en maak daar gebruik van. Dit kan zowel een hobby zijn als een sociale gebeurtenis met  vrienden of familie. Bepaal voor jezelf wat je onnodige energie kost. Stel voor jezelf een plan op om deze dingen te veranderen. Bepaald hierbij een duidelijke visie.

Ik heb bovendien geleerd om te praten met mensen om mij heen. Dit kan zowel met andere ondernemers zijn als met je directe vrienden of kennissenkring. Durf je omgeving om advies te vragen. Samen kom je verder dan alleen.

Maaike van Weezenbeek, Huidtherapeut

De sleutel tot succes is door goed te kijken naar de persoon die jij bent. Wat zijn je persoonlijke doelen en wensen? Welke strategie past hier het beste bij?  Door regelmatig te evalueren kun je bepalen of je je koers moet bijstellen of niet. Denk succesvol. Succesvol zijn begint bij succesvol denken. Door dit met herhaling te doen creëer je een nieuw ‘succesvol’ pad in je onderbewustzijn. Hoe enthousiaster je over iets bent, hoe positiever de resultaten zijn. Onthoud dat wanneer je zelf je positieve mindset behoudt je altijd succesvoller zult zijn binnen je eigen bedrijf!

Maaike van Weezenbeek, Huidtherapeut

Huidzorg Amstelland

1 gedachte op “Succesvol zijn begint bij succesvol denken!

Reacties zijn gesloten.